Foto tentoonstelling

 WERELDKIND

IJBURG KIDS & MUA KIDS

15 MAART, 14:30 uur

Officiële opening Door Dennis Straat, wethouder stadsdeel Zeeburg

 De Tronk www.tronk.nl, Mattenbiesstraat 95

Openingstijden
De foto’s zijn te zien na de opening door wethouder Dennis Straat in de Tronk op zaterdag 15 maart om 14:30 uur. Adres: Mattenbiesstraat 95, (tegenover de Willibrordschool)

Zondag 16 maart vanaf 14:00
Zaterdagmiddag 22, 29 maart, en 5 en 12 april van 14:00—17:00 uur
Donderdagochtend van 8:30-12:00 uur + koffie en krant

 
Speciaal voor kinderen op de woensdagmiddag 19 en 26 Maart,van 15:00 tot 16:00, presentatie over Malawi en kijkwijzer AFRIKAANSE VERHALEN

Stedenband
In Malawi ligt een dorpje dat Mua heet, bij Mtakataka. Met dit dorp is IJburg een stedenband aangegaan. De stedenband wil kinderen met elkaar in contact brengen die onder heel verschillende omstandigheden in andere culturen leven. De stedenband wil informatief en educatief bezig zijn onder kinderen. Ook fondsen werven is een deel van de actie. Dit project heeft al op de Neptunusschool gedraaid en met het geld dat is opgehaald worden momenteel kinderen op de kinderafdeling van het ziekenhuis in Mua geholpen.

Fototentoonstelling
Het idee is om het leven van kinderen in Mua en het leven van kinderen op IJburg samen in beeld te brengen. Er ontstaan verrassende beelden en interessante overeenkomsten en verschillen.
Vier professionele fotografen hebben hun werk ‘om niet’ ter beschikking gesteld om een prachtig beeld te geven van kinderen op IJburg en kinderen in Mua. De IJburg foto’s zijn van Myra May myramay@gmail.com en Nicole van Hasselt. De Afrika foto's van Wilco van Dijen en Douglas Curran.

Kinderen
Voor de kinderen is een kijkwijzer gemaakt die ze (samen met hun ouders) kunnen maken tijdens de tentoonstelling. Hierin kun je ontdekken hoe anders kinderen in Afrika leven en toch ook weer dezelfde dingen leuk vinden als kinderen op IJburg! Ook kun je wat leuke tekenopdrachten uitvoeren en wordt jouw tekening natuurlijk ook opgehangen!